;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 8-Nov-2006 22:33 Email | Share | Bookmark
OPEN HOUSE

inilah kueh/hidangan masa open house kakliza..
gambar yg diamik kurang memuaskan hati kkliza..









nak citer sikit...kisah misteri kakliza..
sorila kkliza lambat tepek gambar due to ada kes kawan kakliza yg mana suaminya terlibat dalam kemalangan helikopter terhempas dilaut berhampiran dengn pelantar minyak pada sabtu lalu..
memandangkan isteri missing pilot tu adalah kawan sama belajar kat surau..
so kakliza pun dok ulang alik kerumahnya untuk sama-sama berikan moral support..

dalam pada tu kakliza dikunjungi oleh kawan satu kelas kakliza semasa berumur 15 thn [tingkatan 3 ] tahun 1973
dia berjaya mengesan kakliza internet...[kira macam jejak kasih laaa] hehhehehhe...
sebenarnya dia dalam eprjalanan pulang ke KL setelah menemani asbennya ke KT tetapi asben dia terpaksa bertugas di Ulu Terengganu..
sebaik saja dia sampai kat umah kkliza,.. kkliza sempat jugalah masak menjamu dia dan 2 orang anaknya..
malang nasibnya kereta dia pulak mengalami kerosakan tetapi dapat dibaiki oleh suami kakliza dan nampak ok lah..
so pada selasa tengahri selepas kami menziarahi keluarga pilot yg hilang tetapi dijumpai mati tu..dia pun bertolak balik ke KL..
sekali lagi malang nasibnya hanya baru 20 km bertolak dari umah kakliza kereta dia mengalami kerosakan sekali lagi..
dia called kakliza dan kakliza terus menyusul ketempat keretanya rosak..
kakliza called asben dan kami terdampar ditengah laluan yg takder sebarang pokok nak berteduh..

kakliza berada disitu dari jam 12.30 tgh sehinggalah jam 3 ptg..jenuh berpanas ditengahari tu...
akhirnya asben kkliza nampak problem keter dia tetapi terpaksa tarik ker wokshop..
asben kkliza ikat tali pada van dan keter..dia minta anak kawan kakliza yg berumur 17 thn tu kontrol kereta dia tatapi kkliza bmbang dia tak pandai kontrol memandangkan perjalanan nak tarik keter tu sejauh 20 km dan dia hanya baru 2 bulan dapat lesen..
fuhhhh serem mak beruanggg...
kakliza called adik asben yg juga kebetulan mai umah kkliza untuk membantu asben kkliza tarik keter yg rosak tu...n he agreed..

akhirnya kereta tu dapat dibaiki oleh pekerja servis center proton edar..fuel pump yg rosak dan dia terpaksa bayar rm400...
selepas makan malam dia balik pada pukul 8.30 malam selasa walaupun kkliza minta dia tidur lagi umah kakliza..dia tetap nak balik juga..
risau kkliza memandangkan anaknya yg berumur 17 thn dan baru 2 bulan dapat lesen tu memandu keter..malam pulak...


Quote:
Terimakasih adik2 sekelian atas ucapan takziah pada keluarga pilot tersebut..kak liza akan sampaikan ucapan takziah kalian padanya InsyaAllah...
semoga rohnya ditempatkan dikalanganorang2 beriman..Amin...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net