Want your
own Fotopage?







 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  31  32  33  34  35  36  37  [38]  39  40  41  42  43  44  45  >  >>]    [Archive]
Sunday, 11-May-2008 00:44 Email | Share | | Bookmark
Happy Mother's Day

Buat Ibu tersayang....Puan Norhani Osman...dan ibu mertuaku yg dikasihi Puan Hajjah Balkis Yaacob...
dan juga ibu-ibu semuanyaaaaaaaaa...










Friday, 9-May-2008 08:56 Email | Share | | Bookmark
Tag dari maklang Azie

 
kali ini maklang pulak 'tag' kkliza yg mmg bizi tahap kayangan ni...
terimakasih kerana sudi meng"tagged" kakliza ...




Quote:
Misi CookingBookmark.com

1. Mewujudkan laman khas komuniti Food-Blogger dengan meletakkan sebanyak mungkin link blogger yang terlibat dengan makanan.

2. Membantu mengembangkan home-based bussiness yang berkaitan makanan.

3. Mengeratkan ikatan Food-Blogger negara-negara yang memahami dwibahasa - Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore terutamanya.
Untuk TAG ini, anda perlu
1. Register di laman www.cookingbookmark.com. Masukkan link anda di direktori mengikut kesesuaian blog anda. Anda boleh masukkan link blog anda lebih dari satu kategori sekiranya mahu link anda lebih popular.

2. Masukkan 2 link kesukaan anda di ketegori lain. Contohnya link url yang berkaitan dengan makanan untuk dikongsi bersama.

3. TAG sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda untuk meneruskan misi ini


Oleh yang demikian kakliza akan meneruskan misi ini pada

1. Madiha

2. Mamasya

3. Tun

4. Lynndaza

5. Lynnhassan




Tuesday, 6-May-2008 16:03 Email | Share | | Bookmark
Morning Coffee ~ Chocolate Cupcakes

 
 
 
View all 12 photos...
pagi ini kkliza telah dijemput untuk join morning coffee dirumah Mulan di Rantau Laut sini..

kami berkumpul untuk berbincang program surprise jamuan..
kakliza diberikan assingment untuk buat 'ayam masak merah' dan 'sayur goreng' untuk makan 100 orang..

sambil berbincang..kami pun menjamu selera...meriah sekali...
kakliza telh membawakan cupcakes coklat resepi Maklang Azie
jom kita tenguk apa yg dijamu..

hidangan yg meriah sakan..
sori yer pembawa kek coklat [Rosmawati]..kakliza tak dapat tepek gambar due to image yg blur...


hidangan tuan rumah..tuan tanah..


buah tangan kawan-kawan..


kakliza telah buat...
tapi kakliza copy n paste dari FP maklang..sori maklang..akak main short-cut jerrr..




Quote:
Simple Choc. Cake
Sumber : lizcookies & Maklang Azie

Ing. A

2 cup all purpose flour
1 1/2 cup coco powder ( mklang guna 1 cup only)
2tsp b/powder
2tsp s/bicarbonate
3tsp nescafe
a pinch of salt

Ing.B
2 cup castor sugar
1 cup cooking oil
1 cup evaporated milk
3 egss

Ing.C
1 cup hot water (mklang guna 3/4 cup)

Method
In a large bowl, combine A...mix well.
In another separate bowl, combine ing.B..mix well.
Add both and mix them until well incorporated
Lastly add in the hot water
Bake for 60'/160C (mklang msk dlm papercup...bakar 20'..suhu 175C)

Buttercream by Ida isk
125g shortening
125g butter
3/4 cwn koko powder (mklang kurangkan sukatan coco powder)
2sb susu pekat
vanila esen
4 cwn ising sugar (mklang kurangkan ni...jadikan 3 cwn je..ikut manis sendirilah)

NOTA :
bcream di atas mklang modipai ikut suka tekak maklang dan tak tau sukatannya camner...sumer main campak2 je...jadi pepandailah korang adjust kemanisan bcream yg asal tu dan coco powdernya sekali..


Monday, 5-May-2008 15:11 Email | Share | | Bookmark
Makan-makan @ PD

 
 
 
View all 9 photos...
pada jam 6.30 pagi ini kakliza dah siap sedia berada depan tv2..
nak tenguk rancangan SEENAK RASA..
apabila intro disiarkan..rasa macam kenal jer rumah tu..
rupanya rancangan masakan kakliza telah disiarkan kali ini..
dalam kelamkabut mengambil digicam..talipon berdering..
rupanya Chef Norzailina called memberitahu rancangan kali ini adalah segmen kakliza..

kakliza pun mulakan membuat rakaman video..
tapi oleh sebab channel TV2 dirumah kkliza mengalami gangguan siaran [gambar hanya hitam putih dan berbalau2 sekali sekala]...
dan juga gangguan suara dari dalam umah..
so kakliza berasa tak tergamak nak uploadkan kat youtube as promised..
sungguh frust rasanya...

tapi kakliza telah dapat kata setuju dari production house ..
depa akan berikan dvd siaran masakan kakliza tu nanti apabila tamat program ini pada bulan jun nanti...
tapi dgn syarat kkliza tidak menjual program tu pada stesen tv lain..
sib baik ada pengubat dukaaa...

ok..mari kita cerita al-kisah apa yg terjadi masa kakliza kerumah adik kakliza di PD..
aceli adik kakliza ni buat kueh ..supply kat hotel di PD..
so apa kata kita tenguk kueh2 yg dihidangkan..
kenyanglah kkliza menjamu selera...
biasalah kann..orang masak kita makan memang sodapppp jooo...






Sunday, 4-May-2008 16:40 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti Hari Buruh

azri & azmil
azib & azmil
 
View all 9 photos...
tanpa dirancang..tanpa ada jemputan....
bermula dengan panggilan telefon kepada anak kkliza no3 [Mohd Azri] yg berada di Melaka..
kkliza terasa saperti terlalu rindu ingin berjumpa dan memeluknya..
so dalam perbualan kami..akhirnya kkliza pun secara sepontan cakap padanya nak pergi berjumpa dengannya..
dengan gembiranya dia menanti dan siap order apa yg nak dipesan ...for sure makanan laa..
so kkliza sediakan sebiji kek coklat untuk dia makan bersama kawan-kawannya..



kakliza pergi bersama asben dan 2 anak [no4 dan no5] ..bertolak ke Melaka pada midnite Khamis 1 Mei jam 1.30 pagi..
kami melalui jalan Kuantan - Muazam Shah - Segamat - Gemenceh - Tampin dan terus ke Air Paabas/Alor Gajah..tiba jam 9 pagi..


sampai disana anak kkliza no4 pun bermain helikopter kontrol dengan abangnya..


jam 12 tgh kami menuju ke Tesco Malaka untuk membelikan dia seluar sekolah kerana seluar yg dibawanya semuanya dah longgar due to he lost weght yg amat sangat..
dia aktif bermain rugby [jadi wakil pemain sekolah]..

setelah membeli makanan kami pun mengantar dia balik to asrama tapi sempat lagi bermain helikopter kontrol yg sengaja dibawa oleh asben kkliza untuk dia main dipadang...



jam 7 malam kami bertolak pula ke Port Dickson untuk bermalam dirumah adik kakliza
nanti kakliza tuliskan stori dan apa yg kakliza buat disana..sudah tentulah laporan masakan..


[<<  <  31  32  33  34  35  36  37  [38]  39  40  41  42  43  44  45  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net